Talas Belediyesi, vatandaşlara sağlık bilgileri vermeye yönelik programlarına devam ediyor. Son olarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gültekin, Belediye Meclis Salonunda düzenlenen etkinlikte migren hakkında bilgi verdi.

Talas Belediyesi Vatandaşlara Sağlık Bilgileri Vermeye Devam Ediyor

Etkinliğe katılan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Türkiye Alzheimer Derneği Kayseri Şube Başkanı ve ERÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gültekin’e teşekkür ederek, vatandaşlara sık karşılaşılan hastalıklar hakkında bilgi vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Doç. Dr. Murat Gültekin, migrenin toplumda çok sık görüldüğünü ve Kayseri’de yaklaşık 225 bin migren hastası bulunduğunu belirtti. Migren hastalarının büyük çoğunluğunun doğru tanı ve tedavi alamadığını vurgulayan Gültekin, “Türkiye nüfusunun yüzde 16’sında migren var. Kadınlarda daha sık görülüyor ve hastaların günlük performansını düşürüyor” dedi.

Son üç yılda migren tedavisinde büyük ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Gültekin, “Migren tedavisinde çok iyi ilaçlar var. Dünyada migreni önleyen yeni ilaçlar geliştirilmiş durumda ve bunların bir kısmı Türkiye’de de mevcut” şeklinde konuştu.

Program, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. Talas Belediyesi, vatandaşlara yönelik sağlık seminerlerine düzenli olarak devam etmeyi planlıyor.

Editör: Osman Baytekin