Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Ankara’daki ÇEVREFEST'te, "Yaptığımız işleri Kayseri’de değil, Türkiye’de bir ilk olsun diye çaba sarf ediyoruz" dedi.

Talas Belediye Başkanı ÇEVREFEST'te Önemli Açıklamalarda Bulundu

Talas Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ankara’daki Başkent Millet Bahçesi’nde 'Hepimizin bir dünyası var' temasıyla düzenlenen ‘ÇEVREFEST’te çevre konusunda gerçekleştirdiği örnek proje ve uygulamalarını sergiliyor. 6-9 Haziran 2024 tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayan festivalin açılış törenine katılan Başkan Yalçın, belediyenin çevre dostu projeleri hakkında bilgiler verdi.

Festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yalçın, "Ankara’da ÇEVREFEST’teyiz. Uluslararası düzeyde güzel bir açılış oldu. Çok sayıda belediye ile çevreyle alakalı enerjiden katı atığa kadar firmalar katılıyor. Böyle etkinliklerde insanlar birbirinden istifade eder. Biz de burada 5 önemli projemizi öne çıkararak katıldık. Başta bugünlerde konuşulan sokak hayvanlarıyla ilgili 4 yıl önce hayata geçirdiğimiz Talas Pati Evi Doğal Yaşam Alanı’nı burada örnek proje olarak anlatıyoruz. Ayrıca, plastik atıklardan ürettiğimiz, hem yüzde 20 daha ucuza mal ettiğimiz hem de daha kaliteli asfalt projemizi de sergiliyoruz. 100 metrekarelik Talas Millet Bahçesi’ni karbon yutak alanı olarak ilan edip Kayseri’nin endemik bitkilerini kullanarak bir günlük karbon monoksit veya sera gazını oksijene çeviren çalışmamız da burada yer alıyor. 4 yıl önce başlattığımız katı atıkları geri dönüşüme dönüştüren ve Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan’dan aldığımız sıfır atık projemiz de sergileniyor. İnovasyon projemiz de ayrı bir çalışma. Hakikaten yaptığımız işleri Kayseri’de değil Türkiye’de ilk olsun diye çalışıyoruz. Ev sahipliğinden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Yalçın, ÇEVREFEST kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra bakanlık yetkilileri ve diğer stant sahipleriyle de görüş alışverişinde bulundu. Talas Belediyesi standını ziyaret eden vatandaşlar, belediyenin çevre projeleri hakkında bilgi aldı ve memnuniyetlerini dile getirdi.

Editör: Osman Baytekin