Talas Belediye Meclisi, Başkan Mustafa Yalçın yönetiminde toplanarak 18 maddelik gündemi karara bağladı. Oturumda 2023 mali yılı kesin hesabı, imar konuları ve parklara verilecek isimler gibi konular ele alındı. Karabeyin Hafızı Mehmet Karakılınç ve Kızılay isimlerinin parklara verilmesi talepleri, Çevre, Kültür ve Turizm Komisyonu'nda değerlendirilerek karara bağlanacak.

Talas Meclisi 18 Maddelik Gündemi Karara Bağladı

Ayrıca, Ali Dağı'nda düzenlenecek yamaç paraşütü etkinlikleri ve diğer hava sporları için Başkan Yalçın'a imza yetkisi verilmesi kabul edildi. Meclis toplantısında ayrıca 2023 yılı faaliyet raporu üzerine görüşler paylaşıldı.

AK Parti adına konuşan meclis üyesi Kemalettin Tekinsoy, yapılan hizmetleri övgüyle karşılayarak, özellikle "Belediye Mahallemizde" ve "Şeffaf Oda" projelerini vurguladı ve Başkan Yalçın'ı ve ekibini tebrik etti.

MHP adına konuşan meclis üyesi Murat İlhan da, yapılan hizmetleri takdirle karşıladıklarını belirterek, Espor ve İnovasyon Merkezi ile 100 Apartmana 100 Kütüphane gibi projelerin önemine vurgu yaptı.

Gündem dışı söz alan bazı meclis üyeleri çeşitli konulardaki görüş ve önerilerini dile getirdikten sonra tamamlanan meclis, 9 Mayıs Perşembe günü saat 16.00'da yeniden bir araya gelmek üzere sona erdi.