Sosyal medyada ve ana haber bültenlerinde geniş yer bulan Uber - Taksi kavgasından zarar gören taraf taksiciler oldu. Plakalarda ki değer düşüşünün önüne geçemeyen taksi esnafı şaşkın!


Televizyon kanalları ve sosyal ağlar üzerinde yayınlanan, taksicilerin Uber sürücülerine saldırdığı görüntülerin ardından taksi plakaları değer kaybetmeye devam ediyor. 4 günlük süreç içerisinde 100 bin TL'lik değer kaybı yaşayan taksi plakaları, taksicileri bir hayli kızdırmış durumda. Sosyal medyada büyük yankı bulan taksi - uber gerginliğinin faturasının taksicilere kesilmesinden dolayı öfkeli olduklarını dile getiren taksiciler esnafı yaptıkları yürüyüş ve konuşmalarda bu durumun altını çizmişlerdi. Sosyal medyadan gelen tepkiler sonucunda plaka piyasasında büyük bir düşüş yaşandı. 1 milyon 680 bin TL olan bir taksi plakası, 4 günlük süreç sonunda 100 bin TL düşüş göstererek 1 milyon 580 bin TL civarına geriledi.


Plaka işletmeciliği yapan bir şirketin sahibi, "Taksi - Uber kavgasında kazanan olmamasına karşın taksi plakaları değer kaybetti. 4 gün içinde 100 bin TL değer kaybı yaşayan plaka piyasası durgun gidişat gösteriyor. İnsanlar plaka alırken tekrar düşünüyor. Hem alıcı hem de satıcıyı zor günler bekliyor çünkü her iki tarafında kafası karışık" ifadelerini kullandı. Otocenter adlı satış merkezinde bulunan başka bir otomobil işletmecisi olan Ender Balahorli ise, "Plaka fiyatlarının 100 bin TL düşmesinin ardından plakasını satmak isteyen bir çok plaka sahibi oldu. 10 günlük süreç iyi idare edilemediğinden dolayı telefonlarımız plaka satmak isteyenler tarafından meşgul ediliyor." dedi. Öte yandan İstanbul Otomobilciler ve Galericiler Derneği Başkanı Mustafa Karayılan, "Alıcılar zarar etme endişesine kapılırken, satıcılar ise bir an önce daha fazla düşüş yaşanmadan plakaları ellerinden çıkartmak istiyorlar. Büyük bir gerileme oldu, plakalar 75-100 bin liraya kadar düşüş yaşadı."