Önceki aylarda olduğu gibi mayıs ayında da ülke genelindeki farklı belediyelerde su fiyat tarifelerinde değişiklik yapılmasına ilişkin karar alınması durumunda belediye başkanlarının ya da belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor. Bu çerçevede, vatandaşlar da su fiyat tarifelerindeki değişiklikleri yakından takip ediyorlar. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın da su fiyatlarında indirime gidildiğini duyurmasının ardından detaylar merak konusu olurken, tarımsal sulamanın da ücretsiz olduğu belirtildi.

Hesap Makinesi 3

Suya İndirim Geldi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın açıklamasına göre suya yüzde 15 oranında indirime gidildi. 1 Haziran tarihinden itibaren tarımsal sulaman ücretsiz olması ve tüm su tarifelerinde yüzde 15 oranında indirime gidilmesine ilişkin karar belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edilirken, söz konusu su indirimin netlik kazanmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın:

‘’SUDA ZAM YOK İNDİRİM VAR! Söz verdik; suya yüzde 15 indirim yaptık. 1 Haziran’dan itibaren tarımsal sulamanın ücretsiz olması ve tüm su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması belediye meclisimizde oy çokluğu ile kabul edildi. Balıkesir’imize hayırlı olsun’’ ifadelerine yer verdi.

Editör: Ali Ölmez