Kayseri'de yaşayan 59 bin Suriyeli sığınmacının sağlık masraflarını karşılamak için geçtiğimiz 4 yıl içerisinde yaklaşık 16 milyon TL yardım yapıldığı açıklandı.
Suriye'de devam eden iç savaştan dolayı sığınmacı olarak ülkemize yerleşen Suriyeli vatandaşların sağlık masrafları için yapılan yardımlar Kayseri Valiliği tarafından resmi olarak açıklandı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna açıklanan verilere göre, Türkiye nüfusunun  %3,72'si kadar yani 2 milyon 969 bin sığınmacıya ülkeye giriş izni verildi. Genellikle sınır illerde ve büyük şehirlerde yaşayan Suriyeliler, Kayseri'de yaklaşık 59 bin civarında bulunarak şehir nüfusunun %4 oranında bir kısmını oluşturuyorlar.
Bazı yıllarda tüm sağlık giderleri kamuoyu ile paylaşılırken bazı yıllarda ise hastane masrafları dahil edilmeden, yani sadece eczane giderlerinin yansıtılması dikkatlerden kaçmadı. Kayseri Valiliği'ne bağlı ilgili dairelerce yapılan resmi açıklamalar baz alındığında, 2014 yılında sadece eczane giderleri olarak 696 bin 655 TL, 2015 yılında hastane ve eczane gideri olarak 5 milyon 868 bin TL, 2016 yılında sadece eczane masrafları olarak 2 milyon 700 bin TL, 2017 yılında ise toplam 5 milyon 861 bin TL sağlık harcaması yapıldığı anlaşılıyor. 4 yıldır Suriye'de devam eden savaş süreci  sonunda, Kayseri Valiliği tarafından açıklanan ekonomik bilançoya göre Suriyeli sığınmacıların sağlık masrafları 15 milyon 126 bin TL olarak belirlendi.