Kayseri’de öğretim gören Suriyeli çocuklar düzenlenen Türkiye Şefkat Yuvası etkinliğine katılarak  düzenledikleri gösterileri sergilediler.

Kayseri’de yaşayan ve eğitim gören Suriyeli çocuklar ‘Türkiye Şefkat Yuvası’ etkinliğinde toplandılar. Etkinlikte hazırladıkları gösterileri sunan Suriyeli öğrenciler duygu dolu anlar yaşattı. Yaptıkları gösteriler de İstiklal Marşı okudular, Yemen Türküsü söylediler ve ardından da Ege yöresine ait zeybek oyunu oynadılar.

Kayseri İl Kültür Müdürlüğü’nün tiyatro salonunda gerçekleşen ‘Türkiye Şefkat yuvası’ etkinliğe Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkan Yırık, Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, öğrenciler ve velileri katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı Kayseri ilinde toplamda 8 bin 839 Suriyeli öğrencinin bulunduğunu ifade ederek ‘’ Geçen yıl itibari ile 4 bin 500 olan bu sayı yaklaşık iki katına çıkmıştır. Bu coğrafyanın çocukları hepimize emanettir. Bugünde bize ve ülkemize sığınan, okullarımızda eğitim gören Suriyeli kardeşlerimizin Türk eğitim sistemine nasıl uyum sağladıklarını hep birlikte göreceğiz’’ dedi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ise ‘ Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi’ kapsamında düzenlenen bu etkinliğin amacına ulaştığını kanıtlar nitelikte cümleler kullandı. Vali Kamçı ‘’ 6 yıldır Suriyeli kardeşlerimizi ülkemizde misafir ediyoruz. Ülkemize sığınan, sıkıntı yaşayan çocuklarımızın geleceğini önemsiyoruz ve düşünmek zorundayız. Suriyeli vatandaşlar çok zor günler atlatıyorlar ve biz onlara destek olmalıyız. Bu savaştan biliyorsunuz ki en çok çocuklar etkilendi. Ailelerini kaybettiler, ülkelerini kaybettiler, bu zamana kadar bildikleri gördükleri hayatın dışına çıktılar. Bizim bu konuda onlara destek verip sevgiyle kucaklamamız gerekir. En önemlisi de eğitimlerinden geri kalmamalarını sağlamak. Bu konuda da eğitimlerini okullarımızda sürdürmeleri için gerekli fırsat ve imkanları onlara tanıyoruz. Suriyeli çocukları kendi çocuklarımızdan ayırmıyoruz. Eşit şartlarda eğitim hizmeti veriyoruz. Onların bu gösterileri de milletimize gösterilen vefa ve minnet duygularını ortaya koyuyor’’ dedi.