Kayseri Tren Garı’nda meydana gelen bir kaza paniğe neden oldu. Sülfürik asit taşıyan yük vagonların birindeki sızıntı ekiplerin alarma geçmesini sağladı. İtfaiye ve AFAD yetkilileri olay yerine gelerek sızıntının meydana geldiği vagonda incelemeler yaptı.

Kayseri Tren Garı’nda hareket için bekleyen vagonlar birinde sülfürik asit sızıntısı meydana geldi. Yük trenine bağlı vagondaki sızıntı korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. H2S04 kimyasal formülü ile üretimi sağlanan renksiz bir sıvı olan sülfürik insan sağlığı için tehlike arz ediyor. Sanayide kullanılan sülfürik asit, su ile karıştığı anda yüksek bir ısının açığa çıkmasına neden oluyor. İnsan cildine teması halinde kalıcı hasarlar meydana getiren sülfürik asitin hava ile temas etmemesi gerekiyor. Aksi halde yüksek asit oranı nedeniyle yanma, zehirleme gibi sağlık problemlerinin açığa çıkmasına neden oluyor. Bu nedenle Kayseri Tren Garı’nda yaşanan sülfürik asit sızıntısı için sağlık ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Gara, Kayseri Şehir Hastenesi’nden ambulanslar getirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri Tren Garı’na geldi. Ekipler tarafından sızıntının meydana geldiği vagonda incelemeler yapıldı. Sülfürik asitlerin bulunduğu kaplar kontrol edildi. AFAD ekipleri, inceleme işlemi öncesinde özel kıyafetlerini giydi. Yük vagonundaki sızıntının ortadan kaldırılması için teknik destek sağlandı. Vagonda tamirat işlemleri başlatıldı. Sülfürik asit sızıntısı ile ilgili açıklamalarda bulunan İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan, ‘’Ekiplerimiz şu anda olaya müdahale etti. Sızıntının tam olarak hangi noktada başladığını tespit ettik. Yük vagonunun tamir edilmesi sağlandı. Sızıntı nedeniyle vagondan dökülen sülfürik asitin temizlenmesi için çalışmalarımız sürüyor. Sızıntıyı ihbar eden personel haricinde yaralanan olmadı. Yük vagonu kontroller sağlandıktan sonra hareket edecek’’ diye konuştu.