SSK ve Bağkur emekli maaş ödemeleri bu hafta itibariyle başladı ve 28 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Söz konusu maaş ödemelerine dair gelişmeler emekliler tarafından yakından takip edilirken, emekli maaş zamları da mayıs ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı, enflasyon beklentileri i̇le temmuz zammı için hesaplamalar gerçekleştirilirken, emekliler de maaş zamlarına dair güncel hesaplamaları yakından takip ediyorlar.

Emekli Maaş Zammı 2024 Temmuz Oranı

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Bu çerçevede, emekli ve memur maaş zammının belirlenebilmesi için mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarına dair Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor. Söz konusu enflasyon verilerinin duyurulmasının ardından emekli maaş zammı için net bir tablo ortaya çıkacak. Emekli maaş zammı için bekleyiş sürerken, yılın ilk dört ayındaki enflasyon oranları üzerinden yapılan hesaplamalara göre dört aylık enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunuyor.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

En Düşük Emekli Maaşı Zammı 2024

Emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunurken, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceği de mayıs ayının ortalarında gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Ocak ayında en düşük emekli maaşına 2500 TL zam yapılmış ve gerçekleşen artış neticesinde 7500 TL olan en düşük emekli maaşı 10.000 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz zammının ise yüzde 20 ile 25 aralığında olacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı 12.000 TL ile 12.500 TL aralığına yükselebilir. Mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının önümüzdeki ayların ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından en düşük emekli maaşı için de daha net bir tablo ortaya çıkacak.

Editör: Ali Ölmez