Emeklilerin ve memurların merakla beklediği mayıs ayı enflasyon rakamlarını Türkiye İstatistik Kurumu bugün saat 10'da duyurdu. Söz konusu enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon verileri üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriliyor. SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri de güncel enflasyon verileri üzerinden yapılan hesaplamaları ve enflasyon beklentileri baz alınarak gerçekleşen tahminleri yakından takip ediyorlar.

Emekli Zammı 2024 Temmuz

Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon rakamları baz alınarak yapılan hesaplamalara göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenmişti. Mayıs ayı enflasyon rakamları da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün saat 10'da duyuruldu. TÜİK'in mayıs ayında enflasyonun yüzde 3.37 olduğunu duyurması ile birlikte emekli maaş zamlarına dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yapılan hesaplamalara göre yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22.72 olurken, haziran ayı enflasyon verilerinin temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasının ardından milyonlarca emeklinin maaşının hangi oranda artacağı netlik kazanacak. Emekliler de enflasyon verilerine ilişkin yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gelen ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22.72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamları için milyonlarca emeklinin ve memurun heyecanlı bekleyişi başladı. Temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından milyonlarca emeklinin ve memurun maaşının hangi oranda artacağı netlik kazanacak. Söz konusu verileri için bekleyin sürerken, çeşitli tahminler de gündeme geliyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaşlarının yüzde 25 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunuyor. Benzer şekilde memur maaşlarına yüzde 25 civarında zam yapılabilir. Emekli ve memur maaşlarının yanı sıra sosyal yardım ödemelerine de haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından zam yapılacak.

Editör: Ali Ölmez