Haziran ayının ortalarına doğru SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerinin gözü kulağı enflasyon verileri üzerinden gerçekleşen maaş zammına dair gelişmelere çevrildi. Bu çerçevede, geçtiğimiz hafta pazartesi günü Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından bu oranın daha da yükseleceği tahmin ediliyor. Emekliler de güncel enflasyon verileri ve beklentileri üzerinden gerçekleşen maaş zammı hesaplamalarını yakından takip ediyorlar.

Emekli Maaş Zammı 2024 Temmuz

Temmuz ayında milyonlarca emeklinin maaşına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Söz konusu maaş zammı oranına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkının yüzde 22,72 olarak belirlenmesinin ardından haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte bu oranın yüzde 25 seviyesine çıkacağı tahmin ediliyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaş zamları belli olacak. SSK ve Bağkur emekli maaşlarının yüzde 25 dolaylarında artacağı tahmin edilirken, memur ve memur emeklisinin maaşlarında ise yüzde 20 dolaylarında artış hayata geçebilir.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

SSK ve Bağkur emekli maaşlarına yüzde 25, memur ve memur emeklisinin maaşlarına yüzde 20 dolaylarında zam yapılacağına dair tahminler bulunurken, ocak ayına 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine çıkan en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. En düşük emekli maaşına temmuz ayının ilk günlerinde altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılabilir. Bu durumda, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı da 12.500 TL seviyesine yükselebilir. En düşük emekli maaşındaki ve farklı tutarlardaki zam oranının netlik kazanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular kamuoyu aydınlatılabilir.

Editör: Ali Ölmez