Mayıs ayının ilk gününde bankalar güncel promosyon fırsatları ile ilgili bilgilendirmede bulunmaya başlamışlardı. 1 Mayıs tarihinde başlayan ve 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan emekli promosyonu fırsatları çerçevesinde maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan olacağına dair taahhüt veren emeklilere sunulacak olan promosyonlara ilişkin bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunurken, mayıs ayının son günlerine doğru yaklaşırken en yüksek promosyonların hangi seviyeye kadar çıkacağı merak ediliyor. En yüksek promosyonun kaç TL olduğunun yanı sıra önümüzdeki süreçlerde promosyonlarda artışa gidilip gidilmeyeceği de araştırılan konular arasında yer alıyor.

2024 Mayıs Emekli Promosyonu Tutarları

Mayıs ayının son günlerine doğru yaklaşırken bankaların resmi internet sitelerinde yer alan bilgilendirme metinlerine göre maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere maaş aralıklarına göre değişmekle birlikte ek fırsatlar neticesinde 18.000 TL'ye varan promosyonlar sunuluyor. Emekli promosyonları maaş aralıklarına göre belirlenirken, bankalar arasında da promosyonlar değişkenlik gösterebiliyor. Bu durumda, bankaların maaş aralıklarına göre sunduğu güncel promosyonlara erişmek, ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler bankaların resmi internet sitelerinde bulunan promosyon sayfalarını ziyaret edebilirler.

Turk Lirasi Ozel Sekt R Zammi

Emekli Promosyonları Artacak Mı?

Emekli promosyonları mayıs ayında 18.000 TL seviyesine kadar yükselirken, martta kamu bankalarının promosyonları artırması ve özel bankaların da peşinden promosyonları yükseltmesi sonrasında maaşa ek yüksek getiri elde etmek isteyen kişiler mayıs ayının son günlerine doğru yaklaşırken promosyonlarda yeni artışların hayata geçip geçmeyeceğini merak ediyorlar. Emekli promosyonları maaş aralıklarına göre belirlenirken, temmuz ayında milyonlarca SSK, Bağkur Emekli Sandığı emeklisinin maaşında artışa gidilecek. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı ve enflasyon beklentileri üzerinden yapılan hesaplamalara göre emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunurken, emekli maaş zammının netlik kazanmasının ardından promosyonların yükselmesi halinde bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal hesapları üzerinden promosyonlara ilişkin bilgilendirmede bulunabilirler.

Editör: Ali Ölmez