Türkiye İstatistik Kurumu milyonlarca emeklinin, memurun ve sosyal yardım ödemesinden yararlanan vatandaşın merakla beklediği mayıs ayı enflasyon rakamlarını bu hafta duyurdu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre mayıs ayında enflasyon yüzde 3,37 olarak gerçekleşirken, söz konusu enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon oranları üzerinden enflasyon farkı hesaplaması gerçekleştiriliyor. Beş aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon son rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde açıklanmasının ardından bu oranın yükseleceği düşünülüyor. Bu çerçevede, enflasyon verileri ve beklentileri üzerinden hesaplamalar gerçekleşirken, sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar da güncel hesaplamaları yakından takip ediyorlar.

Sosyal Yardımlar 2024 Temmuz Zam Tahmini

Sosyal yardım ödemelerine 2024 yılının temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapılması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu son olarak mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamış ve söz konusu enflasyon rakamlarına göre yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın artacağı tahmin ediliyor. Sosyal yardımlardaki artışlar ise memur maaş katsayısına göre belirlenecek. Bu çerçevede, memur maaşlarının yüzde 20 civarında artıcağına dair tahminler bulunduğu için sosyal yardım ödemelerinde yüzde 20 civarında artış hayata geçebilir. Temmuz ayının ilk günlerinde sosyal yardım ödemelerindeki artışların belli olmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerindeki artışlara ve güncel miktarlara dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile bilgilendirmede bulunacak.

Turk Lirasi Sosyal Yardim

Sosyal Yardımlardan Hangileri Zamlanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın temmuz ayında sosyal yardımlara yüzde 20 civarında zam yapacağına ilişkin tahminler bulunurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek programlarından yararlanan vatandaşlar da hangi sosyal yardımların zamlanacağını merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yaparken, ocak ayında evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine zam yapılmıştı. Temmuz ayında da söz konusu desteklerde artışa gidilmesi bekleniyor. Toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemeleri yükselirse bakanlık bilgilendirmede bulunacak.

Editör: Ali Ölmez