Mayıs ayının ortalarına doğru yaklaşırken maaş zamlarına ilişkin gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Bu çerçevede, milyonlarca emeklinin ve memurun maaş zammı ile ilgili hesaplamalar gerçekleştirilirken, sosyal yardım ödemelerinin ne kadar artacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı ve enflasyon beklentileri üzerinden destek ödemelerindeki artışlar için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar da güncel hesaplamaları yakından takip ediyorlar.

Sosyal Yardımlar Ne Kadar Artacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında memur maaş zammının belli olmasının ardından destek ödemelerindeki artışlara ilişkin kamuoyunu bilgilendiriyor. Bu çerçevede, sosyal yardım ödemelerinin hangi oranda artacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de yüzde 25 oranı sıklıkla gündeme geliyor. Bu çerçevede, sosyal yardım ödemelerinde yüzde 25 oranında artış sağlanması durumunda evde bakım maaşı 9000 TL seviyesine ulaşırken, sosyal ve ekonomik destek ödemesi de 6000 TL'nin üzerine çıkabilir. Sosyal ve ekonomik destek ödemesindeki, evde bakım maaşındaki, yaşlı ve engelli aylıklarıdaki nihai artış için temmuz ayına kadar enflasyon verilerine ilişkin yapılacak açıklamalar yakından takip edilecek.

Turk Lirasi Promosyon

Sosyal Yardımlar 2024 Mayıs Ödeme Takvimi

Mayıs ayı sosyal yardım ödeme takvimine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat aile destek paketi ödemelerinin verilmesinin ardından farklı destek programlarının tarihlerine dair tahminler yürütülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini genellikle ay ortasında sağlıyor. Bu çerçevede, 15 Mayıs tarihinde 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı, 20 Mayıs dolaylarında da ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi iletilebilir. Söz konusu destekler hesaplara aktarıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Editör: Ali Ölmez