Sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşların gündemlerinin ilk sıralarında destek ödemelerinin ne zaman verileceği ve yaşanacak artışlar yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini mayıs ayında da vatandaşlara iletiyor. Geçtiğimiz hafta aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından yarın da evde bakım maaşı verileceğine ilişkin tahminler bulunuyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ise 15-20 Mayıs tarihleri arasında sağlanacağı düşünülüyor. Sosyal yardım ödemelerine ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, destek ödemelerinde yaşanacak artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu durumda, sosyal yardımların hangi tarihte zamlanacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde destek ödemelerinin kaç TL olacağı merak ediliyor.

Sosyal Yardımlar Ne Kadar Artacak?

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacak ancak memur ve emekli maaşlarında artışa gidilecek. Memur ve emekli maaş zamlarının belli olmasının ardından sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da netlik kazanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine yüzde 20 ile 25 oranında zam yapacağına dair tahminler bulunuyor. Bu çerçevede, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasının ardından sosyal yardım ödemelerindeki artışlar için daha net bir tablo ortaya çıkacak.

Sosyal Yardimlar 2024

Destek Ödemelerinden Hangileri Zamlanacak?

Memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunduğundan dolayı sosyal yardımlarının da yüzde 20 ile 25 arasında yükselmesi bekleniyor. Bu çerçevede, destek programlarından yararlanan vatandaşlar hangi sosyal yardımların zamlanacağını merak ediyorlar. Ocak ayında evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına yüzde 50'ye yakın orada zam yapılmıştı. Temmuz ayında da söz konusu destek ödemelerinde artışa gidilmesi bekleniyor. Toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerinin yükselmesi durumunda da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacaktı duyurular ile artış miktarlarına ve güncel tutarlara dair kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar yapılacak.

Editör: Ali Ölmez