Aile destek paketi ödemeleri, yaşlı ve engelli aylıkları yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına mayıs ayının ortalarına doğru yatırıldı. Söz konusu destek programları kapsamında ödemeler yapıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendirilirken, çeşitli destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ilerleyen süreçlerde sağlanacak olan yardımları merak ediyorlar. Bu çerçevede, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak verilecek olan desteklere ilişkin tahminler yürütülüyor.

Mayıs 2024 Yardım Paraları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında ilk olarak aile destek paketi ödemelerini iletti. Aile destek paketi ödemelerin ardından yaşlı ve engelli aylığı verildi. Aile destek paketi kapsamında 4 milyar TL, yaşlı ve engelli hakları çerçevesinde 4.8 milyar TL ödeme yapılırken, toplamda 8.8 milyar TL tutarında destek sağlandı. Söz konusu desteklerin verilmesi ile birlikte toplam 8.8 milyar TL yurt çapındaki vatandaşlara verilirken, önümüzdeki süreçlerde evde bakım maaşı çerçevesinde 7608 TL, sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında ise ortalama 5330 TL verilecek. 15-20 Mayıs tarihleri arasında destek ödemelerinin iletileceği tahmin edildiği için ödemeler yapıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleri ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Emekli Odeme Haziran

Sosyal Yardımlara Zam Gelir Mi?

Mayıs ayında da çeşitli destek ödemeleri çerçevesinde sağlanan yardımlara dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, sosyal yardımların artıp artmayacağı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur maaş katsayısının netlik kazanmasının ardından sosyal yardımlarda artışa gidilecek. Ocak ayında evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ekonomik destek ödemesine zam yapılmıştı. Bu durumda, temmuz ayında da söz konusu destek ödemelerinde artışa gidilmesi bekleniyor. Sosyal yardımlardaki artış oranı belli olmasının ardından Bakan Mahinur Özdemir Göktaş destek miktarlarının güncel tutarlarına ilişkin kamuoyunu bilgilendirecek.

Editör: Ali Ölmez