Önceki hafta mayıs ayı aile destek paketi ödemelerinin yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırılmasının ardından, bu hafta evde bakım maaşının, bu haftanın sonunda ya da önümüzdeki haftanın ilk günlerinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Sosyal yardımlara ilişkin gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, destek ödemelerinde hangi oranda artış sağlanacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde sosyal yardımların kaç TL olacağı merak ediliyor.

Sosyal Yardımlar Temmuz Zammı 2024

Ocak ayının ilk günlerinde memur maaş zamlarının belli olmasının ardından 2024 yılında sosyal yardımlardaki ilk artışlar gerçekleşmişti. Memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplama neticesinde sosyal yardımlar yüzde 50'ye yakın oranda yükselirken, temmuz ayında da 2024 yılındaki ikinci artış hayata geçecek. Temmuz ayında sosyal yardım ödemelerine hangi oranda zam yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak yılın ilk dört ayındaki enflasyon verileri yüzde 18,70 olarak belirlenmesi nedeniyle mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal yardımların yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ayı enflasyon rakamlarını haziran ayının ilk günlerinde duyurmasının ardından sosyal yardımlarda yaşanacak artışlar için daha net bir tablo ortaya çıkacak.

Turk Lirasi Emeklii

Sosyal Yardımlar Ödeme Tarihleri

Sosyal yardım ödemelerindeki artışlar birlikte genel ödeme takvimi de merak ediliyor. Destek ödemeleri tarihleri değişkenlik gösterirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları genellikle ay ortasına doğru hesaplara yatırıyor. Bu çerçevede, her ayın 10’u ile 20'si arasında sosyal yardım ödemeleri verilirken, ilerleyen süreçlerde de ay ortasında sosyal yardımlar verildikçe bakanlık açıklamalarda bulunacak.

Editör: Ali Ölmez