Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine dair haziran ayının ilk günler itibariyle araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, farklı destek programları kapsamında ödemelerin ne zaman yapılacağı merak edilirken, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. Destek ödemelerinin hangi tarihlerde verileceğinin yanı sıra, Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin erkene çekilip çekilmeyeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor.

2024 Haziran Evde Bakım Maaşı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayında evde bakım maaşının ne zaman verileceğine ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunmazken, önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak evde bakım yardımına dair tahminler yürütülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda evde bakım maaşı ödemelerini genellikle ay ortasında sağladığı için 15 Haziran civarında evde bakım maaşının verilmesi bekleniyor. 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle evde bakım maaşı ödemelerinin erkene çekilip çekilmeyeceği de merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde destek ödemelerini sağlamıştı. Haziran ayında da benzer bir karar alınması halinde bakanlık bilgilendirmede bulunabilir.

Emeklilere Destek

Evde Bakım Maaşı 2024 Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın evde bakım maaşı ödemelerini 15 Haziran'da vermesi beklenirken, Kurban Bayramı dolayısıyla evde bakım maaşı ödemeleri erkene çekilebilir. Evde bakım maaşı ödemelerinin hangi tarihlerde sağlanacağının yanı sıra, evde bakım maaşındaki artış da gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ve memur maaş zammının netlik kazanması sonrasında evde bakım maaşının da aralarında yer aldığı destek ödemelerindeki artışlara ilişkin kamuoyu bilgilendirilecek. Gerçekleşecek zam neticesinde evde bakım maaşının 9.000 TL’ye yükselmesi beklenirken, vatandaşlar da bakanlığın açıklamalarını yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez