Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emeklinin hesabına 3000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödemesi aktarılacak. Nisan ayında yüzde 50 oranında artış neticesinde 2000 TL'den 3000 TL seviyesine yükselen ikramiyelerin hangi tarihte sağlanacağına dair araştırmalar gerçekleşirken, söz konusu ikramiyelerden kimlere faydalanacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlara ikramiye ödemelerinin verilip verilmeyeceği merak ediliyor.

Sosyal Yardım Alanlara İkramiye Verilecek Mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın haziran ayında da belirli bir takvime göre sosyal yardımları iletmesi bekleniyor. Önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak gerçekleşen tahminlere göre 10-20 Haziran tarihleri arasında sosyal yardımların sağlanması beklenirken, Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin gerçekleşmesine ilişkin karar alınması durumunda da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir. Bu çerçevede, destek ödemelerine ilişkin gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, sosyal yardımlardan yararlanan kişilere bayram ikramiyesinin verilip verilmeyeceği merak ediliyor. İkramiyeler milyonlarca emeklinin hesabına aktarılacak ancak sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlara ikramiye ödemesi önceki yıllarda sağlanmadığı için Kurban Bayramı öncesi de verilmesi beklenmiyor.

Sosyal Yardim Zamklari

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlara ikramiye ödemelerinin sağlanması beklemezken, bayram ikramiyesinin hangi tarihlerde, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin hesaplarına yatacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. İkramiyeler genellikle bayramdan bir hafta önce hesaplara yatırılıyor. Bu çerçevede, 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle ikramiye ödemeleri de Kurban Bayramı’ndan bir hafta önce sağlanabilir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedata Işıkhan ikramiye ödemelerinin takvimlendirilmesi için çalışmalara devam edildiğini belirtti. Önceki bayramlardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Haziran civarında ikramiye ödemelerinin başlayacağı düşünülüyor. Ödemelerin başlamadan önce bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanabilir.

Editör: Ali Ölmez