Aile destek paketi ile yaşlı engelli aylıkları geçtiğimiz hafta ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaptan yatırılırken, 7608 TL tutarında olan evde bakım maaşının mayıs ayı ödemeleri de dün itibariyle verildi. Yüzbinlerce hak sahibi vatandaşa sosyal yardımlar iletilirken, önümüzdeki süreçlerde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Sosyal yardım ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular yakından takip edilirken, destek ödemelerindeki artışlar da merak ediliyor. Bu çerçevede, memur emekli maaş zamları için enflasyon verileri üzerinden hesaplamalar gerçekleşirken, sosyal yardımlar için de tahminler yürütülüyor.

Sosyal Yardımlar Ne Kadar Artacak?

Ocak ayında memur maaş zammının belli olmasının ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerinin yüzde 50'ye yakın oranda zamlandığını duyurmuştu. Bu çerçevede, temmuz ayında da sosyal yardımların memur maaş katsayına göre zamlanması bekleniyor. TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamlarını temmuz ayının ilk günlerinde açıklamasının ardından sosyal yardımlar yüzde 20 ile 25 aralığında zamlanabilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da destek ödemelerindeki artışlara ve güncel tutarlara ilişkin bilgi verecek.

Turk Lirasi Odeme Promosyon

Sosyal Yardımlardan Hangileri Artacak?

Sosyal yardımların yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunurken, destek ödemelerindeki artış miktarlarının yanı sıra sosyal yardımlardan hangilerinin zamlanacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara zam yapmıştı. Bu durumda, temmuz ayında da söz konusu desteklerde artışa gidilmesi bekleniyor. Farklı sosyal yardımlara zam yapılması ve desteklerde artışa gidilmesi sonrasında bakanlık desteklerdeki artışlara ve sosyal yardımların güncel miktarlarına dair bilgi verecek.

Editör: Ali Ölmez