Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dün itibariyle mayıs ayı aile destek paketi ödemelerini yurt çapındaki dar gelirli vatandaşlar iletti. 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin 10 Mayıs tarihinde verilmesinin ardından, farkı destek programları çerçevesinde ilerleyen süreçlerde ödemeler yapılması bekleniyor. 10-20 Mayıs tarihleri arasında sosyal yardımların sağlanacağına dair tahminler bulunurken, destek programlarından yararlanan vatandaşlar ilerleyen süreçlerde gerçekleşecek artışları da merak ediyorlar. Bu çerçevede, enflasyon verileri baz alınarak toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerindeki artışlara dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tahminler yürütülüyor.

Sosyal Yardım 2024 Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da altı aylık enflasyon verisine göre memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından sosyal yardım ödemelerinde artışa gidecek. Ocak ayında çeşitli destek ödemelerinde yüzde 50'ye yakın oranda artış sağlanmıştı. Temmuz zammı için henüz oran telaffuz edilmedi ancak ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından bu oranın yükseleceği düşünülüyor. Bu çerçevede, sosyal yardım ödemelerinde temmuz ayında yüzde 20 ile 25 aralığında artış hayata geçebilir.

Turk Lirasi Emekli Odeme

Destek Ödemelerinden Hangileri Zamlanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından sosyal yardım ödemelerine yüzde 20 ile 25 arasında zam yapacağına ilişkin tahminler bulunurken, destek ödemelerinden hangilerinin zamanacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında memur maaş katsayısına göre evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine zam yapmıştı. Bu çerçevede, temmuz ayında da söz konusu destek ödemelerinde artışa gidileceği düşünülüyor. Sosyal yardım ödemelerindeki zam oranının netlik kazanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş güncel ödeme tutarları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirecek.

Editör: Ali Ölmez