Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine birkaç gün içerisinde başlayacak. Söz konusu destek ödemelerine ilişkin bakanlığın yapacağı açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, 20 Mayıs tarihine kadar destek ödemelerinin devam etmesi bekleniyor. Sosyal yardım ödemeleri için bekleyiş sürerken, farklı destek programlarında ne kadar artış olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, farklı oranlar üzerinden sosyal yardım ödemelerindeki artışlara dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tahminler oluşturuluyor.

Sosyal Yardım Temmuz 2024 Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal yardım ödemelerine temmuz ayında da ocak ayında olduğu gibi memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve altı aylık enflasyon verisinin belli olması sonrasında sosyal yardımlar yükselecek. Destek ödemelerinin ne kadar artacağı henüz belli olmadı ancak ocak, şubat, mart, nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları da önümüzdeki ayların ilk günlerinde duyurulacak. Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşları belli olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da memur maaş katsayısına göre yükselen destek ödemelerindeki artış miktarına ve güncel destek ödemelerinin tutarlarına dair açıklamalarda bulunacak.

Emekli Promosyon Mayis 2024

Destek Ödemeleri Ne Kadar Zamlanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapması beklenirken, sosyal yardım programdan yararlanan vatandaşlar destek ödemelerinin hangi oranda artacağına dair tahminler yürütüyorlar. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından bu oranın yükselmesi bekleniyor. Bu durumda, temmuz ayında haziran ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından memur maaşları yüzde 20 ila 25 aralığında artabilir. Böylece sosyal yardım ödemelerinde de yüzde 20 ile 25 orada da artış hayata geçebilir. Destek ödemelerindeki artışların belli olmasının ardından güncel ödeme miktarları ile ilgili kamuoyu aydınlatılacak.

Editör: Ali Ölmez