20 Mayıs tarihine kadar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerini, evde bakım maaşını, sosyal ve ekonomik destek ödemesini, yaşlı ve engelli aylıklarını ülke genelinde hakki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdı.10-20 Mayıs tarihleri arasında destek ödemeleri hesaplara aktarıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyuru metinleriyle kamuoyu bilgilendirilirken, sosyal yardımların artış miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, destek ödemelerine hangi tarihte zam yapılacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde sosyal yardımların kaç TL olacağı araştırılıyor.

Sosyal Yardımlar Ne Kadar Artacak?

Mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ay ortasında destek ödemeleri ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılırken, sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar ilerleyen süreçlerde gerçekleşecek olan artışları merak ediyorlar. Ocak ayında memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlara zam yapılmış ve destek ödemeleri yüzde 50'ye yakın orada yükselmişti. Bu çerçevede, temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlarda artışa gidilmesi bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da destek ödemelerinde artışlar oluşması durumunda güncel miktarlara ilişkin açıklamalarda bulunacak.

Turk Lirasi Emeklii

Sosyal Yardım Zam Tahmini

Sosyal yardım ödemelerinin hangi oranda artacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat geçtiğimiz aylardaki enflasyon verileri baz alınarak yürütülen tahminlere göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlendiği için sosyal yardımların yüzde 20 ile 25 aralığında artması bekleniyor. Evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair karar alınması durumunda güncel ödeme miktarlarına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile temmuz ayında kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.

Editör: Ali Ölmez