Her ayın ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun bir önceki ayın enflasyon rakamlarına dair açıklamada bulunmasının ardından söz konusu enflasyon verileri ile emekli ve memur maaşları için hesaplamalar gerçekleştirilirken, sosyal yardım ödemelerinden yararlanan kişiler de destek ödemelerindeki artışları merak ediyorlar. Bu çerçevede, nisan ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz hafta duyurulmasının ardından sosyal yardım ödemelerindeki artışlar için hesaplamalar hız kazandı. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı ve enflasyon beklentileri baz alınarak sosyal yardım ödemeleri için zam tabloları hazırlanıyor.

Sosyal Yardım Zammı 2024 Temmuz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın temmuz ayında sosyal yardım ödemelerine ne kadar zam yapacağı henüz netlik kazanmadı fakat enflasyon verileri baz alınarak çeşitli tahminler yürütülüyor. Nisan ayında aylık enflasyon yüzde 3,18 olarak gerçekleşirken, ocak, şubat, mart ve nisan enflasyon rakamları ile yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlendi. Mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları ise önümüzdeki ayların ilk günlerinde duyurulacak. Bu çerçevede, söz konusu enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasının ardından milyonlarca emeklinin, memurun, sosyal yardım ödemesinden yararlanan vatandaşın alacağı zam belli olacak.

Sosyal Yardımlar Ne Kadar Artacak?

Haziran ve temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun bir önceki ayın enflasyon rakamlarına ilişkin yapacağı açıklamalar vatandaşlar tarafından merakla beklenirken, sosyal yardımlardaki artışlar için çeşitli tahminler yürütülüyor. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon oranları ile dört aylık enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yüzde 20 ile 25 aralığında yer alacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, temmuz ayında sosyal yardımlarda yüzde 20 ile 25 aralığında artışa gidilebilir. Temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş zammının belli olmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş evde bakım maaşındaki, sosyal ve ekonomik destek ödemesideki, yaşlı ve engelli aylıklarındaki artışlara ve güncel miktarlara dair kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar yapacak.