Mayıs ayı enflasyon rakamlarının yarın, haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına hangi oranda zam yapılacağı belli olacak. Memurlar ve emekliler enflasyon verilerine ilişkin gelişmeleri yakından takip ederken, sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerindeki artışları merak ediyorlar. Bu çerçevede, mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasına sayılı saatler kala yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı ve önümüzdeki aylardaki enflasyon beklentileri baz alınarak sosyal yardım ödemelerindeki yapılacak artışlara dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

Sosyal Yardım Temmuz 2024 Zammı

Mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal yardım ödemelerindeki artışlar için daha net bir tablo ortaya çıkacak ancak söz konusu enflasyon rakamları öncesinde güncel veriler üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yüzde 20 ile 25 aralığında yer olacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, sosyal yardım ödemelerinde de yüzde 20 ile 25 aralığında artış hayata geçebilir.

Turk Lirasi Sosyal Yardim

Aile Bakanlığı Hangi Desteklere Zam Yapacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine temmuz ayında yüzde 20 ile 25 aralığında zam yapacağına dair haziran ayının ilk günlerinde tahminler bulunurken, destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da hangi programlara zam yapılacağını merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine ocak ayında memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Temmuz ayında da söz konusu destek ödemelerinde artışa gidilmesi bekleniyor. Aile destek paketi ödemelerinin ise temmuz ayı itibariyle tamamlanacağı tahmin edildiği için aile destek paketi ödemelerinde artış beklentisi bulunmuyor. Toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerinde de artışlar oluşması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayının ilk günlerinde destek ödemelerindeki artışlara ve güncel miktarlarına dair kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Editör: Ali Ölmez