Her yıl memur maaş artışını bekleyenler yalnızca memur ve 4C statüsünde çalışanlar değil. Toplumun dezavantajlı kesimi de memur maaş zammı oranında zam talep ediyor. Altı ayda bir sosyal destek ödemesi alan bazı bireylerin maaşı da memur maaş zammı oranında artırılıyor. Ancak ekonomik zorluklar artarken, işsizlik oranları da yükseliyor ve maaşı açlık sınırının çok altında olan ve sigortası olmayan bireyler bu durumdan daha da olumsuz etkileniyorlar. Bu kapsamda, dar gelirli hanelere veya bireylere devlet tarafından çeşitli destekler sağlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen destekler, ihtiyaca göre şekilleniyor ve yapılan başvuruların değerlendirilmesiyle aylık düzenli yardım ödemeleri yapılıyor. Devlet, bakanlık aracılığıyla çocuklara, kadınlara, yaşlılara, engellilere ve bakıma muhtaç bireylere ayrı kategorilerde destek sağlıyor.

FAİZSİZ Kredi Peşinde Koşanlara Müjde! Bankalar 25 Bin TL'ye Kadar Sıfır Faizle Kredi Dağıtıyor FAİZSİZ Kredi Peşinde Koşanlara Müjde! Bankalar 25 Bin TL'ye Kadar Sıfır Faizle Kredi Dağıtıyor

Sosyal Desteklere Temmuz Ayında Zam Bekleniyor

Temmuz ayı, belirli şartları sağlayan ve aylık destek ödemeleri alan bireyler için heyecanla bekleniyor. Temmuz ayında, memur maaş zammı oranında sosyal desteklerde artış bekleniyor. Memurlar ve memur emeklileri, 6 aylık enflasyona ek olarak toplu sözleşme zammından da faydalanacaklar. Bu zammın belirlenecek olması, sosyal destek alan bireylerin maaşlarına da yansıyacak.

2024 yılının 3 aylık enflasyon verisi yüzde 15,05 olarak açıklanırken, bu orana ek olarak son 3 aylık enflasyon ve toplu sözleşme zammı eklenecek. Uzmanlar tarafından yapılan hesaplamalarda, sosyal desteklere Temmuz ayında yüzde 19,57'lik bir zamın kesinleştiği belirtiliyor. Eğer bu zam oranı doğrulanırsa, SED, evde bakım desteği, yaşlılık aylığı ve engelli aylığı gibi ödemeler de bu oranda artacak. Yapılan hesaplamalara göre, zamlar şu şekilde olacak.

Destek Ödemeleri