Edirne’de yasak bölgede yakalanan Yunanistan ordusuna mensup olduğu öğrenilen iki askerlerin avukatının tutukluluk halinin devamına ilişkin yazılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi.

Edirne’de askeri yaksa bölgeye giren ve Yunanistan ordusuna mensup olan askerlerin 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı ‘ Hudut Kartalları’ adlı sınır birliği ekipleri devriye gezdiği esnada Pazarkule yakınlarında Yunanistan ordusuna ait iki askeri, askeri yasak bölgede yakalamıştı. İlk olarak tüfeklerine el konulan askerler 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler tarafından Edirne Jandarma Komutanlığı’na teslim edilmişti.

Bugün iki asker için gelen avukatlar Selin Özel ve Hakan Yalçıntuğ Edirne 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne teğmen Aggelos Mitretodis ile astsubay çavuş olan Dimitros Kouklatsiz’in tutukluluk haline itiraz ederek tahliliyeleri için dilekçe verdi.

Yunanistan Edirne Konsolosu Soritia Theocharidi ve tutuklu askerlerin aileleri de Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ile görüştüler. Tutuklu askerler için görüş izni talep eden aileler görüş izni aldıktan sonra Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gitti.

Edirne 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce yapılan incelemeler sonucu iki askerin kalıcı ikametgahlarının olmaması ve elde edilen dijital verilerin incelenmesi ve yapılan incelemelerin sonucunun beklenilmesi nedeni ile itiraz reddedilerek askerlerin tutukluluk halinin devamına karar verildi.