Suriye’nin Afrin bölgesinde çatışma tüm hızıyla devam ediyor. Dün gelen 8 askerin şehit haberi ile bir çok ailenin ocağına ateş düştü. Bugün edinilen bilgiler de ise PKK/YPG’li teröristlerin güvenli bölgeye sığınmak isteyen sivil halkın bulunduğu kamyonete tanksavarlarla saldırı gerçekleştirdi. Yaralı olarak 3 çocuk ve bir kadın Mehmetçik tarafından kurtarıldı.

 Afrin’in batısında bulunan Cinderes yakınlarında ki bir köyde yaşayan Hamo ailesi teröristler tarafından köyün etrafına mayın döşendiğini fark etti. Hamo ailesi de güvenliklerinin tehlike altında olduğunu anlayınca bazı yakınları ile beraber Türk Silahlı Kuvvetler tarafından teröristlerden temizlenen köylerden birine kaçmak istedi. Araçlara binen sivil vatandaşlar Türkiye sınırına doğru ilerlerken teröristler tarafından tanksavar saldırısı altında kaldı.

 Araç içinde bulunan sivillerden çocuk ve yaşlıların da bulunduğu kamyonete tanksavar isabet etti. Araçta bulunan iki sivil vatandaş olay yerinde hayatını kaybetti. Çocukların ve yaşlıların da aralarında bulunduğu kamyonette bulunan kişiler yaralandı ve büyük korku yaşadılar.

 Tanksavarın isabet aldığı kamyonu gören Türk Askeri hemen olay yerine giderek yaralanan sivilleri kurtardı. İlk olarak bölge kontrol altına alındı ve araçlarla sivilleri güvenli bölgelere taşıdılar. İçlerinde yaralanan kadın ve 3 yeğeni ile onlarla birlikte durumu daha iyi olan annelerini Hatay’a getirdi. Geri kalan 3 yaşından ki yaralı Meryem, 7 yaşında ki Esra ve 13 yaşında ki Zeynep ile beraber 30 yaşında ki Hatice Hamo tedavilerinin yapılması için Reyhanlı Devlet Hastanesine götürüldü.