Niğde'de Tehlikeli Trafik İhlallerine Cezalar Yağdı Niğde'de Tehlikeli Trafik İhlallerine Cezalar Yağdı

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, seçim sürecinde vurguladığı belediye ve yan kuruluşlarında gereksiz harcamaları ve israfı azaltmaya yönelik adımlar atmaya başladı.

Son olarak, Özbelsan yönetimindeki huzur haklarının yüzde 50 oranında azaltılması talimatını verdi. Buna göre, yönetim kurulu üyelerinin aylık 17 bin lira olan huzur hakları, 8 bin 500 liraya düşürüldü.

Sivas Belediye Başkanı İsrafı Önlemeye Yönelik Adımlar Atıyor

Başkan Uzun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğimizde belediyemizin ve yan kuruluşlarımızın mali yapısını inceleyecek ve israfı önlemek için gerekli adımları atacağımızı söylemiştik. Bu doğrultuda Özbelsan AŞ'deki huzur haklarını yüzde 50 oranında azaltma talimatı verdik. Bu kararımıza yönetim kurulu üyelerimiz de destek verdi. 17 bin lira olan aylık huzur haklarını 8 bin 500 liraya çektik. Yönetim kurulu başkanımız ve genel müdürümüz başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Uzun'un israf olarak değerlendirdiği diğer harcamaların da detaylı bir şekilde inceleneceği ve benzer adımların önümüzdeki günlerde atılacağı tahmin ediliyor.