Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi’nde öğrencilerden birisi intihara kalkıştı. Sınıf arkadaşıyla tartışan öğrenci pencereden atlamaya çalıştı. Arkadaşları, öğrencinin intihar etmesini engelledi.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesindeki Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi, öğrencilerden birinin intihar girişimi ile sarsıldı. Lise 1. Sınıf öğrencisi E.E. okulda intihar girişiminde bulundu. Okulun 3. Katındaki sınıf penceresinden atlamak isteyen öğrenci korku dolu anlar yaşattı. Sınıf arkadaşlarından birisi ile tartışma yaşayan E.E. sinir krizi geçirdi. Sınıf arkadaşlarının korku dolu bakışları altında pencereye koşan E.E. vücudunu dışarı sarkıtarak intihar etmeye çalıştı. Arkadaşları, genç kızı sakinleştirerek pencereden indirdi. İhbar üzerine olay yerine intikal eden polisler, sağlık ekiplerini Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi’ne çağırdı. Sağlık personeli, genç kıza sakinleştirici iğne yaparak hastaneye kaldırdı.

Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç okula gelerek olay hakkında bilgi aldı. Öğrenciler arasında bir tartışma yaşandığını belirten Kaymakam Mustafa Kılıç, ‘’Sınıf arkadaşıyla yaşadığı tartışmanın etkisiyle intihar etmeye çalışmış. Diğer arkadaşları ve öğretmeni, E.E.’yi sakinleştirerek, camdan atlama teşebbüsünü engellemiş. Öğrencimizin, şu anda sağlık durumu iyi ve kontrol altında bulunuyor. Polis ekipleri olayla ilgili gerekli incelemelerde bulunuyor’’ diye konuştu.

Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi’ndeki öğrenciler ise yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduklarını ifade ettiler. E.E.’nin sınıf arkadaşları intihar girişimi hakkında şu açıklamalarda bulundular: ‘’E.E. ve diğer sınıf arkadaşımız bir anda tartışmaya başladı. Tartışma giderek şiddetlenerek arttı. Bu esnada biz olaya müdahale etmeye çalıştık. Fakat, ikisi de çok sinirli olduğu için başarılı olamadık. Akabinde sözlü tartışma fiziksel bir boyuta ulaştı. E.E. arkadaşımız ağlamaya ve bağırmaya başladı. Onu sakinleştirmek için su içirdik ama başarılı olamadık. Pencereye koşarak intihar etmeye kalktı. Çok korktuk, ama sonunda pencereden inmeyi kabul edince rahatladık. Arkadaşımızın yanında olacağız’’ dediler.