Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar ve maktulün yakınları ve taraf avukatları katıldı. Sanıklardan birinin Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı öğrenildi.

Tutuklu sanık ifadesinde şu açıklamaları kullandı; “Gündüz mangal yakıp alkol almıştık. Akşam da Belsin Mahallesindeki düğüne gittik. Genelde bizim düğünlerde havaya ateş edilir. O yüzden yanıma silah almıştım. Aralarında husumet olan bir iki kişi arasında kavga çıktı. Biz ayırmaya çalıştık. Kavga edenlerden R.K. de alkollüydü. Bana küfür edince bende bir tane vurdum. Sonrasında polis geldi. Ben de alkollü olduğum için oradan uzaklaştım. İşlettiğim lokale gittim. Ailemin güvenliğini sağlayıp gidip teslim oldum” sözleriyle ifadesini verdi.

Duruşmaya SEGBİS ile katılan tutuklu sanık ise, “Y.T. ile düğünde tartıştık. Küfür ediyordu. Oradakiler ‘kadınlar ve çocuklar var küfür etme’ dediler. Ben de uyardım bana saldırdı ve bana vurdu. Bizi ayırdılar. Polis geldiğinde şahıs yoktu. Ben eve gittiğimde şahıs beni 6 kere aradı telefonda ağır küfürler ediyordu ‘oraya geleceğim 7 sülaleni vuracağım’ dedi. Ben de ‘gel kim kimi vuruyor’ dedim. Hastaneye gittik kurtulamadı. Şikâyetçiyim.” Sözlerini kaydetti.

Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.