Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da farklı sigara gruplarında fiyat artışları yaşandıkça yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, sigara tiryakileri zam gelişmelerini yakından takip ederken, bir sigara grubunda 3 TL’lik fiyat artışı yaşandı. Söz konusu fiyat artışının netlik kazanmasının ardından en ucuz ve en pahallı sigara fiyatları merak ediliyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile sigara zammına ve güncel fiyatlara ilişkin bilgi verdi.

Sigaraya 2024 Haziran Zammı

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma göre bir sigara grubunda 3 TL’lik artış yaşandı. Gerçekleşen zam neticesinde en ucuz sigaranın fiyatı 61 TL olurken, en pahalı sigara ise 70 TL seviyesine yükseldi. Söz konusu zam bugünden itibaren geçerli olacak.

Sigaraya Zam Gelecek Mi?

Bir sigara grubunun fiyatlarına 3 TL zam gelmesi ve en pahallı sigaranın 70 TL'ye kadar yükselmesi sonrasında, farklı sigara gruplarında da fiyat artışlarının olup olmayacağı merak ediliyor. Önümüzdeki süreçlerde sigaraya yeni zamlar gelmesi durumunda açıklamalar yapılabilir.

Sigaranın Zararları

Sigara zammının belli olmasının ardından sigaranın zararları da merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metnine göre tütün dumanının zararları şu şekilde:

‘’Tütün dumanı; formaldehit, siyanür, amonyak, karbon monoksit, naftalin, kadmiyum (pil asidi) ve aseton (oje çıkarıcı) gibi 4.000 kimyasal madde içerir.  Arsenik, benzen, vinil klorür gibi en az 81 tanesi kanserojen olan bu kimyasal karışımlar, tütün dumanında, sigarayı içen kişinin doğrudan içine çektiği dumandan çok daha fazla bulunur. Ayrıca tüm bu kimyasal ve zehirli maddelere ek olarak sigarada yüksek düzeyde bağımlılığa yol açan nikotin ve sigaranın tadını daha hoş hale getirmek, tüketicilerin sürekli sigara kullanımını sağlamak amacıyla eklenmiş olan birçok katkı maddesi yer almaktadır’2

Editör: Ali Ölmez