Nisan ayı enflasyonu mayıs ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyuruldu. Nisan ayında enflasyonun yüzde 3.18 olarak gerçekleştiğinin açıklanmasının ardından yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaş zamları için net bir tablo ortaya çıkacak. Bu çerçevede, emekli maaşlarının ne kadar artacağı merak edilen konular arasında yer alırken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun da temmuz ayında gerçekleşecek artış ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Emekli Maaş Zammı Ne Kadar 2024?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun açıklamasına göre temmuz ayında yüzde 25 enflasyon farkı çıkması bekleniyor ancak ek artışlar ile birlikte söz konusu emekli maaş zammı yüzde 35'e kadar ulaşabilir. Emekli maaşlarında yüzde 35'e kadar artış beklediğini belirten Erdursun:

”Yüzde 25 enflasyon farkı çıktıktan sonra 3 Temmuz'da biz öğreneceğiz. Bunun üzerine hükümet yüzde 5 veya tepkiye göre bir 5 puan daha refah payı ilavesi yaparak 35 seviyesine çıkarabilirler’’ dedi.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

En Düşük Emekli Maaşı Zammı 2024

Emekli maaşlarının ne kadar artacağı merak edilirken, en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı araştırılan konular arasında yer alıyor. Ocak ayında 2500 TL’lik artış neticesinde en düşük emekli maaşı 10.000 TL seviyesine çıkarken, temmuz zammı da mayıs ve haziran ayının enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından belli olacak. Temmuz ayında altı aylık enflasyon farkının yüzde 25 olarak gerçekleşmesi durumunda en düşük emekli maaşı 12.500 TL seviyesine yükselecek. En düşük emekli maaşı için de önümüzdeki aylarda enflasyon rakamlarına ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamalar yakından takip edilecek.

Editör: Ali Ölmez