Aksaray’da Taşpazar Mahallesi Ebulfeyz Elçibey Caddesi üzerinde seyyar midyeci ve pilavcı arasında 'Pilav üzerine tavuk koy' meselesi yüzünden çıkan kavga polis müdahalesiyle sonlandırıldı.

Aksaray'da Midyeci ve Pilavcı Arasında Kavga Çıktı

Olay, iki seyyar satıcı arasındaki alışverişin ardından başladı. Pilavcı M.F.Y.'den (25) pilav alan midyeci C.Ç. (23), pilav üzerindeki tavuğun az olduğunu belirterek daha fazla tavuk koymasını istedi. Bu istek üzerine iki esnaf arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Trafik polislerinin ilk müdahalesi yeterli olmayınca takviye ekipler çağrıldı. Bekçi ve asayiş ekipleri olay yerine gelerek tarafları ayırmaya çalıştı.

Polisin tüm çabalarına rağmen kavgayı sonlandırmayan esnaflara biber gazı sıkıldı. Biber gazı müdahalesiyle kavga sona erdi, ancak midyeci C.Ç. bu kez polise bağırmaya başladı. Gözlerine biber gazı sıkıldığı için öfkelenen midyeci, polis memuruna, "Bırak ne tamamı, kaybol ya" diyerek tepki gösterdi.

Olay yerine çağrılan ambulansla 112 Acil Yardım ekipleri, midyeciye müdahale ederek gözlerindeki yanmayı hafifletti. Ancak, ambulanstan inen midyeci, pilavcı tezgahına ve sandalyelere tekme atarak zarar vermeye devam etti. Polisin sabrını zorlayan C.Ç., en sonunda kollarını uzatarak "Tak kelepçeyi" diyerek teslim oldu. Ters kelepçeyle gözaltına alınan midyeci ve pilavcı, ifadeleri alınmak üzere Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Editör: Osman Baytekin