Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, tarım alanlarının hastalık ve zararlılarla mücadele edilmesi için il ve ilçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmalar yapıldı.

Kayseri Esnaf Odaları Başkanlarından Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç'a Tebrik Ziyareti Kayseri Esnaf Odaları Başkanlarından Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç'a Tebrik Ziyareti

Yozgat Şefaatli İlçesinde İl Tarım Müdürlüğü Çalışma Yaptı

İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitki Sağlığı birimi personellerinin katılımıyla Çekerek ilçesindeki hububat ekili araziler detaylı bir şekilde kontrol edildi. Yapılan tarla kontrolleri sırasında, hububat ekili alanlarda hastalık ve zararlıların varlığı incelendi. Kontroller sonucunda, bazı bölgelerde hububat yaprak hastalıklarının bulunduğu belirlendi ve bu bölgelerden numuneler alındı.

Üreticilere, tarlalarını düzenli olarak kontrol etmeleri ve hastalık belirtileri gösteren alanları belirleyerek gerekli ilaçlamaları yapmaları konusunda uyarılar yapıldı. Bu çalışmalarla, tarım ürünlerinin hastalıklardan korunması ve verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.