İyi Partili iş insanı Sedat Kılınç aday adaylığı konuşmasına Kayseri’nin tarihi geçmişinden bahsederek başladı. Kayseri halkının iyilikte yarıştığını kaydeden Kılınç, Kayseri’nin yatırımlardan muaf tutulduğunu belirtti. Görsellerle desteklediği açıklamasında Kalkınma Öncelikli İller arasında Kayseri’nin bulunmadığını ve hızlı trenin yıllardır şehrimize uğramadığını anlattı. Sözlerine Tarıma Dayalı İhtisas Projesi’nden muaf tutulan Kayseri’nin IPARD desteklerinden de faydalanamadığını kaydederek devam eden Kılınç, Kayseri Havaalanı’nın şehrimize yakışmadığını söyledi.

Ülkemizde 6 Şubat’ta yaşanan ve asrın felaketi olarak tanımlanan depremin ardından Kayseri’de görülen çadırları da gündeme getiren İyi Partili Kılınç, deprem dolayısıyla hayatını kaybedenlere başsağlığı ve geride kalanlara sabır diledi. Kayseri’nin deprem felaketine hazırlıksız yakalandığını ve konteyner noktasında sıkıntı yaşadığını sözlerine ekleyen ünlü iş insanı açıklamasına aday adayı olduğunu belirterek devam etti.

Hukukun üstünlüğünü ilke edinerek liyakatli kadro ve ihtiyaçların doğru karşılamasının önemine değinerek sözlerini sürdüren Sedat Kılınç, “Geldiğimiz noktada insanların yüzü gülmez oldu.” Diyerek kutuplaşmanın ne denli arttığının altını çizdi. Aday adaylığını basın mensupları ve partililerin huzurunda kamuoyuyla paylaşan ünlü iş insanı teşekkür ederek sözlerini noktaladı.