Bugün Ankara’ya giden ve orada İYİ Parti Genel Merkezi’ni ziyaret eden Sedat Kılınç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Basına kapalı bir şekilde geçen görüşme sonucu Meral Akşener İYİ Parti rozetini Sedat Kılınç’a taktı. Fotoğraf çekildikten sonra görüşme sonlandı. 

Daha sonrasında Kayseri İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş ve Kayseri İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman ile fotoğraf çekilen ve KayseriHaberler mikrofonuna konuşan Sedat Kılınç şunları söyledi:

“Her şey iyi olacak diye başlayayım ben. Ülkemiz için vatanımız için aslında bir iş adamı olarak siyasetin dışında duruyordum ama bugün ülke ve vatan için siyasetin içinde de bulunmamız gerektiğini ve bulunmamız gereken tarafın da İYİ Parti olduğunu düşünerek buradayız. Öncelikle Sayın Genel Başkan Meral Akşener'e, Dursun Ataş'a ve Sebati Ataman'a çok teşekkür ediyorum. Burada sıcak bir aile ortamı var. Bu ortamı gördüğümde buraya dahil olduğum için çok mutluyum. İnşallah ülkemiz için vatanımız için hayırlı işler yapmaya bugüne kadar nasıl devam ettiysek bugünden sonra da devam edeceğiz. Her şey vatan için, her şey iyi olacak. ”

Sedat Kılınç’ın partilerine katılmasından çok mutlu olduklarını söyleyen Dursun Ataş şu ifadelere yer verdi:

“Kardeşimiz Sedat Kılınç bugün genel merkezimizde Sayın Genel Başkanı'mızın da parti rozetini takmasıyla İYİ Parti ailesine, 'İYİ'ler arasına katıldı. Ben kendisine hoş geldin diyorum. Sedat Kılınç, Kayseri'mizin sevilen, sayılan ve ilgi gören iş insanlarından birisi. Dürüstlüğüyle, çalışkanlılığıyla ve hayırseverliliğiyle Kayseri'de isim yapmış bir arkadaşımız. Kendisine hayırlı olsun diyorum. Bu süreçte Türkiye'nin 'İYİ'lerin iktidarına hazırlandığı ve bizim de iktidara yürüdüğümüzü düşündüğümüz bu süreçte bizlere güç katmıştır. Tekrar tekrar hayırlı olsun diyorum. İnşallah çıktığı bu yolda Allah kendini de utandırmasın bizleri de utandırmasın, Allah mahcup etmesin. Belki Kayseri'ye buradan bir sürpriz oldu ama biz mutlu olduk inşallah kendisi de mutlu olur tekrar hayırlı olsun.”

Hoşgeldin dileklerini Sedat Kılınç’a ileten ve kendisini partide görmekten gurur duyduğunu ifade eden Sebati Ataman şöyle konuştu:

“Medeniyetin yollarını cesurlar döşer demiştik, aramıza cesur bir arkadaşımız daha yol arkadaşımız olarak katıldı. Kendisi Kayseri'mizin sevilen simalarından bir tanesi. Böyle yol arkadaşlarının bize katılması az kaldı dediğimiz süreç içerisinde bize bir güç veriyor. Tekrardan kendisine hoş geldin demek istiyorum. İnşallah iyi günler bizim olacak, az kaldı.”

Daha sonrasında Meclis’e giderek orada istişarelerde bulunan Sedat Kılınç ve Kayseri İYİ Parti yetkilileri hatıra fotoğrafı çekildikten sonra Kayseri’ye döndü.