Fiyatında en çok yükseliş kaydeden ürünlerden birisi olan araç fiyatları gün geçtikçe yükselişini sürdürüyor. Özellikle ülkemizde yaşanan,11 ilde hayatı durduran ve tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından ikinci el araç piyasası adeta durma noktasına geldi. Yapılan açıklamaların ardından vatandaş ise iyice umutsuzluğa kapıldı. Peki, neler oluyor?

Son zamanlarda fiyat ivmesinin daima yukarı yönlü olduğu ikinci el araç fiyatlarının son günlerde sabit olduğu gözlemlendi. 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala fiyatlar merak edilirken piyasadaysa durgunluk hâkimdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan galerici Mutlu Saygın ise ilerleyen günlerde hareketlilik beklediğini şu şekilde ifade etti; “Hareketlilik olmamasının en büyük sebebi tabii ki fiyatlar. Dolar ve Euro yüksek seyrettiği zaman bu durum arabaya da yansıyor. Ramazan ayı geliyor. Bu ayda araba alacak insanlar şehir dışına fazla gitmek istemiyorlar. Bulunduğu şehirde araba almak isterler. İnsanlar bayramda tatile ve gezilere de gitmek istiyorlar. Onlar sayesinde bir 15 gün içinde bir hareket bekliyoruz. 250 bin TL ve 400 bin TL fiyat aralığındaki araçlar çok hızlı satılıyor. İnsanların alım gücünde yaşanan düşüş vatandaşları 250 bin TL değerindeki araçlara yöneltiyor”

Konuyu değerlendiren vatandaşlarsa yakın zamanda araç sahibi olabilmenin bir hayalden ileri gidemeyeceğini ifade ettiler.