Bakan Akar, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığındaki, "Retrofiti Yapılan 4'üncü A400M Uçağının Türk Hava Kuvvetlerine Teslim Töreni'nde, retrofit anlaşmasının Ekim 2019'da imzalandığını hatırlattı. Anlaşma çerçevesinde retrofit işlemleri tamamlanan 3 uçağın Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildiğini belirten Akar, bugün de retrofiti tamamlanan 4'üncü uçağı teslim aldıklarını aktardı.

Dünyada sadece 4 merkezde yapılabilen ve en gelişmiş kargo uçaklarından olan A400M'nin retrofit işlemlerinin, Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrikası'nda gerçekleştirilmesini "bir gurur vesilesi" olarak nitelendiren Akar, "Ülkemizin ve Kayserimizin yüz akı olan Fabrikamız, savunma ve havacılık alanında, tarihinden gelen tecrübeyle faaliyetlerini başarıyla sürdürmekte, kalifiye personeli, imkan ve kabiliyetleri ile savunma sanayiimize ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır" diye konuştu.

Bakan Akar, şöyle konuştu; " Yakın zamanda TCG Anadolu'yu Deniz Kuvvetlerimize, Altay tankımızı Kara Kuvvetlerimize teslim ettik. Gözlem uydumuz İMECE'yi Hava Kuvvetlerimizin komuta kontrolünde uzaya gönderdik ve bazıları için hayal olarak görülen daha birçok projeyi hayata geçirdik, geçiriyoruz. İnşallah en kısa zamanda Milli Denizaltımızı denizlerimizde ve dün TUSAŞ tesislerinde tanıtımını yaptığımız Milli Muharip Uçağımız KAAN'ı da semalarımızda göreceğiz. Savunma ve güvenlik alanında atılan her adım, hayata geçirilen her proje, uluslararası pazarda önemli bir aktör haline gelen Türkiye'nin gücünü simgelemektedir."