Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlarından yararlanan vatandaşlar geçtiğimiz hafta ödemelerin yapılmasının ardından bu hafta itibariyle evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanıp sağlanmayacağını merak ediyorlar. Sosyal yardımlara dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, önceki günlerde sağlanan desteklerin detayları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, yaşlı ve engelli aylıklarının hangi tarihte verildiği, güncel tutarları ve önümüzdeki süreçlerde gerçekleşecek artış neticesinde destek ödemelerinin ne kadar yükseleceği araştırılıyor.

Engelli Aylığı 2024 Mayıs

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta aile destek paketi ödemelerinin verilmesinin ardından yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin de sağlandığını duyurdu. Yaşlı ve engelli aylığı çerçevesinde toplam 4.8 milyar TL ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılırken, engelli aylığı ise engel oranı yüzde 70 ve üzerinde oranlar için 4196 TL olarak belirlenmişti. Mayıs ayında da 4196 TL tutarındaki engelli aylığı ödemeleri koşulları yerine getiren vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Önümüzdeki aylarda da yaşlı ve engelli aylıkları ay ortasında vatandaşların hesaplarına yatırılması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.

Turk Lirasi Emekliiii

Engelli Maaşı Zammı 2024 Temmuz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli aylığı çerçevesinde mayıs ayında da yurt çapındaki vatandaşlara ödemeler yaparken, engel oranına göre 4196 TL seviyesine kadar yükselen engelli aylığının ilerleyen süreçlerde zamlanıp zamlanmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli aylığı ödemelerine en son ocak ayında memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Bu çerçevede, temmuz ayında da engelli aylığı ödemelerinin memur maaş katsayısına göre yükselmesi bekleniyor. Memur maaşlarının yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağına dair tahminler bulunduğu için engelli aylığında da yüzde 20 ile 25 aralığında artışa gidilebilir.

Editör: Ali Ölmez