Kayseri’de Mustafa A. tarafından internette satışa çıkarılan otomobili, sahte çek vererek satın alan Ahmet Sadıklı hakkında 6 yıl hapis cezası ve 28 bin TL para cezası uygulanmasına karar verildi.

Kayseri’de yaşanan olay, 19 Ekim 2016 tarihinde Kayseri 12. Noterliği’nde gerçekleşti. Mustafa A. (30)’nın  internet üzerinden satışa çıkarttığı otomobili,  Ahmet Sadıklı adındaki şahıs telefon aracılığıyla satın almak istediğini belirtti. Otomobil satışı ve devir işlemleri için Kayseri 12. Noterliği’nde buluşan taraflardan biri olan Ahmet Sandıklı, otomobil sahibi Mustafa A.’ya 2 bin TL ve 13 bin TL değerinde iki adet çek verdi. Bir süre sonra çekin sahte olduğunu fark eden Mustafa A. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunarak şikayetçi oldu.

Kayseri 1. Ağın Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada her iki tarafında hazır bulunduğu görüldü. Hakkında yapılan suçlamaların gerçeğe aykırı beyan içerdiğini ifade eden Ahmet Sadıklı beraatine karar verilmesini talep ettiğini bildirdi. Mustafa A.’yı dolandırmak gibi bir niyeti olmadığını belirten Ahmet Sadıklı, “Amcam E.S.’nin suçudur,. Ben sahte çek vermedim. Belirtilen zararı ödemeyi kabul etmiyorum. Başkasının işlemiş olduğu suçun cezasını neden ben çekiyorum? Suçum yoktur, beraatimi talep ediyorum” dedi. Mağdur Mustafa A. Mahkeme huzurunda verdiği beyanda  “Otomobili almaya yanında ağabeyi  olarak tanıtmış olduğu bir kişi birlikte geldiler. Bana 13 bin TL’lik çek ver diler. Çeki bozdurmaya gittiğimde ise sahte olduğunu öğrendim. Üstelik asılsız ifadelerde bulunuyor. Şikayetçiyim” dedi. Kayseri  1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşma sonucunda suçlu Ahmet Sadıklı, ‘dolandırıcılık’ suçundan 4 yıl, ‘sahtecilik’ suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına ve 28 bin TL’lik para cezasına çarptırıldı.