Yangından kurtarılan kedisiyle verdiği poz ile gündeme gelmişti. Bolu’ da, evini kaybettiği yangından kurtarılan kedisiyle kucağında verdiği görüntüyle Türkiye ve dünyada gündeme gelen 83 yaşındaki Ali Meşe, hastalandı. Ali Meşe, soğuk algınlığı ve grip şikayetlerinin ardına tedavi altına alındı.

 Olay 17 Ocak’ ta, Mudurnu’ ya bağlı Ordular köyünde sobasını benzin dökerek tutuşturmak isterken yangın çıkmıştı. Çıkan yangında evini kaybeden ve kent merkezindeki oğlu Ahmet Meşe’ nin yanında kalmaya devam etti. Oğlunun yanında kalan Ali Meşe, soğuk alğınlığı ve grip şikayetleri üzerine Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü. Hastanedeki kontrollerin ardından Göğüs Hastalıkları Servisi’ ne alınan Meşe’ nin tedavisi sürüyor. Oğlu babasını soğuk algınlığı ve öksürük şikayeti üzerine hastaneye götürdüğünü söyledi ve Ahmet Meşe yaptığı açıklamada, ‘’ babamda öksürük vardı ve göğsü dolmuş durumdaydı. Hastaneye getirmeden önce tansiyonu yüksekti. Yapılan muayenenin ardından tansiyonu normale getirildi ve sağlığı şuan iyiye gidiyor. Sadece öksürüğü kaldı’ dedi. Ali Meşe, babasının hastanedeki tedavisinin birkaç gün daha devam edeceğini, babasının sağlığına kavuştuktan sonra hastaneden çıkacağını söyledi.

 Ali Meşe de iyi olduğunu, öksürüğün devam ettiğini ve iyileşene kadar da hastanede kalacağını söyledi. 17 Ocak’ ta çıkan yangında evini kaybeden 83 yaşındaki Ali Meşe’ nin, yanan evinin önünde alevlerin arasından kurtarılan kedisini kucağına alarak sevmesi görüntülenmişti. Yerel çapta yardım kampanyaları başlatılmıştı.