İzmir’de evli ve bir çocuk annesi olan tıbbı satış mümessili olarak çalışan 47 yaşında ki Mehtap Akkaya muayene olmak için kan verdiği hastanede korkunç bir hatayla karşı karşıya geldi.

İzmir’de yaşanan olay akıllara durgunluk verecek cinsten. Evli bir çocuk annesi olan 47 yaşında ki Mehtap Akkaya gribal bir enfeksiyon geçirince muayene olmak için gittiği hastanede kan tahlili yaptırdı. Mehtap Akkaya bir süre bekledikten sonra kan tahlili sonuçlarını öğrenmek için girdiği doktorun odasında hem şizofren hem de diyabet hastası tanısının olduğunu öğrenince şok geçirdi.

Kan tahliline bakan doktorun Mehtap Akkaya’nın önceki muayene sonuçlarına bakınca 47 yaşında ki kadın için diyabet yani şeker hastalığı ve şizofreni olduğunu söyledi. Mehtap Akkaya durumu hayretler içinde dinledikten sonra yanlışlık olduğunu belirterek olayı araştırdı. Mehtap Akkaya kimlik numarasının aynı isimde başka bir kadına verildiğini görünce ikinci şoku yaşadı. Mehtap Akkaya ile aynı kimlik numarası verilen kişinin diyabet ve şizofreni tanısı olduğunu için mağfur olan Akkaya farkında olmadan o kişinin yerine oy bile verdiğini söyleyerek bu durumun yetkililer tarafından derhal düzeltilmesi gerektiğini istedi.