Amasya’da ilk koroner by pass ameliyatı başarıyla gerçekleşti. Sabuncu oğlu Şerefeddin Eğitim araştırma hastanesinde gerçekleştirilen operasyonda  göğüs ağrısı şikayeti ile başvuran hastaya başarı bir şekilde by pass ameliyatı yapıldı.

Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesine göğüs ağrısı ile başvuran kişinin F.Ü adında 54 yaşındaki bayan hastanın yapılan tetkiklerinde 3 damarının tıkalı olduğu tespit edildi.

Yrd. Dç. Dr. Serdar Badem ve ekibi tarafından yapılan koroner by pass operasyonu başarıyla gerçekleşip hasta sağlığına kavuşturuldu.

Amasya’da ilk kez başarı bir şekilde koroner by pass yapmanın mutluluğunu yaşayan Badem şunları söyledi: ’ilimizde açık kalp ameliyatlarına başarılı bir şekilde başlanmış oldu ve yapılan by pass ameliyatlarıyla hastamızın yaşam kalitesine önemli bir ölçüde katkı sağlamış olduk.’dedi.

İl  Sağlık Müdürü Ömer Nergiz ise ‘Amasya ili olarak 12 Ocak 2018 tarihinde yapılan ilk koroner anjiografiden sonra şimdide ilk koroner by pass ameliyatı ilimizde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olmasının heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın emeklerini canı gönülden tebrik ediyorum. Kalp damar cerrahisi ameliyathanesi ve KVC Yoğun Bakımın hizmete açılmasında bize her türlü desteği veren başta Valimiz Osman Varol’a , Ak parti milletvekillerimiz  Naci Bostancı ve Haluk İpek’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.