Kayseri’de ikamet eden Nimet ve Ali Alkan çiftinin 13 yıl süren çocuk sahibi olma mücadelesi başarıyla sona erdi. Tüp bebek yöntemiyle bebeklerini kucaklarına alan çift mutluluk gözyaşları döktü.

 Gelişen teknoloji sağlık alanında fark yaratmaya devam ediyor. Kayserili Nimet ve Ali Alkan çifti 13 yıl boyunca farklı tedavi yöntemlerini kullanmalarına rağmen anne ve baba olmayı başaramamıştı. Lakin, gelişmiş tüp bebek yöntemini kullanarak 13 yıllık hasretlerini sona erdirmeyi başardılar.

 Umutların tükendiği noktada hayata gelen Zümre Betül bebek, sadece anne ve babasını değil; tıp çalışanlarının da yüzünü güldürdü. Op. Dr. Arzu Yurci’nin hastaları olan Nimet ve Ali Alkan çifti bebeklerini kucaklarını aldı. Embriyo transferi yöntemiyle Nimet Alkan’ın gebeliği gerçekleştirildi. Sağlıklı bir gebelik dönemi geçiren çiçeği burnunda anne kızını sezaryen ile dünyaya getirdi. 3 kilo 350 gram ağırlığında doğan Zümra Betül’ün kontrol işlemleri tamamlandı ve sağlıklı olduğuna karar verildi.

 15 yıldır evli olduklarını belirten Ali Aklan, ‘’Evlendiğimizden beri çocuk sahibi olmayı çok istiyorduk. Lakin, 13 yıl boyunca çabalarımız karşılık vermedi. Buna rağmen umudumuzu hiç kaybetmemeye çalıştık. Allah’tan tek dileğimiz sağlıklı bir çocuğumuzun olmasıydı. Teknolojideki gelişmeler umudumuzun yeşermesindeki en önemli faktör oldu. Her yeni tedavi yöntemini denemeye çalıştık. Maddi ve manevi yönden çok yıprandığımız zamanlar oldu. Pes etmemeye, çocuk sahibi olmanın yanında hiçbir şeyin önemli olmadığına inanmaya devam ettik. Allah’tan dileğim bu duyguyu herkese nasip etmesidir’’ dedi. Zümra Betül’ün annesi Nimet Alkan ise gözyaşları içerisinde çok mutlu olduğunu söyledi. Daha öncede gebe kaldığını ama düşük yaptığını söyleyen Nimet Alkan, ‘’Rabbim bize mucizemizi yaşattı. 3 defa tüp bebek tedavisi gördüm ama başarılı olmadı. Doktorumuzun emeği ve çabası sayesinde bu sefer mutlu sona ulaştık’’ diye konuştu.