Kayseri Devlet Hastanesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK A.Ş. iş birliğiyle düzenlenen sergide, sağlık çalışanlarının el emeği göz nuru yağlı boya eserleri sanatseverlerle buluştu.

Kayseri Devlet Hastanesi Sağlık Çalışanlarının Yağlı Boya Eserlerini Sergiledi

Bir alışveriş merkezinde açılan serginin açılışında konuşan Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop, "Sağlık hayattır, sanat hayattır" felsefesiyle bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, pandemide psikolojik olarak zorlanan sağlık çalışanlarına yönelik başlatılan etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Resim, çini, ebru ve müzik gibi çeşitli sanat dallarında kurslar verildiğini ifade eden Altıntop, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a teşekkür etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ise, KAYMEK A.Ş. ve sağlık çalışanlarının bir araya gelerek yaklaşık bir yıl süren çalışmalar sonucunda 68 eser ortaya çıkardıklarını belirtti. KAYMEK A.Ş.'nin sanattan ticarete geniş bir yelpazede hizmet verdiğini ve Kayseri'de "altıncı üniversite" olarak anıldığını söyleyen Öztürk, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışın ardından katılımcılar sergiyi gezerek, eserler hakkında bilgi aldı.

Editör: Osman Baytekin