Türkiye’nin en çok tutulan markalarından Renault, yeni araç modeli hakkında resmi tanıtımlarını yaptı. Renault Rafale adı verilen yeni modelin hangi özelliklere sahip olacağı da tanıtımla ortaya çıktı. Türkiye pazarını önemseyen marka yeni modelini Türkiye’de de satışa sunacak. Böylece 2024 yılının sonuna doğru Renault Rafale 2024 model araçlar Türkiye karayollarında görülmeye başlanacak. Tasarımı ve özellikleriyle dikkat çeken model şimdiden araç piyasasında hareketlilik yaratmış durumda.

Renault Rafale 2024 (1)

Renault Rafale 2024 Özellikleri Neler?

Elektrik araç modeli olarak öne çıkarılan Renault Rafale 2024 modelde e-tech full hybrid 200 bg motor bulunuyor. 1100 kilometreye varan sürüş menzili ve Google entegrasyonuyla zengin uygulama seçeneğine sahip olan araç, segmentin en iddialı modellerinden birisi olacak.  983 santimetrekare HUD ekranı ile tüm detayların kontrol altında olmasını sağlayan Renault, üstelik yeni modelinde 648 litrelik bagaj hacmiyle de geniş ailelere hitap ediyor.

Renault Rafale 2024 (4)

SUV coupe tasarımı ile dikkat çeken yeni modelin tasarımında uçak gövdesinden esinlenilmiş. Tasarımından özelliklerine kadar her bir detayında uzun çalışmaların yapıldığını açıklayan Renault Renault, yeni modeline bu nedenle çok güveniyor.  Yeni modelde öne çıkan özellikler şöyle;

  • Maksimum Güç: 96 kW (200bg)
  • Vites Kutusu: Multi-mode otomatik
  • WLTP CO emisyonu: 108 g/km
  • Tüketim: 4,8 L/100 km
  • Akü Gerilimi: 400 V
  • Uzunluk: 4,7 metre
  • Jantlar: 20 inç

Dönen Arka Tekerlekleriyle Fark Yaratıyor!

Yeni modelde çeviklik ve dengenin sağlanması adına özel bir tasarımı tercih eden Renault, aracın tekerleklerinde yeni bir teknolojiyi kullanıyor. “Düşük hızlarda, 4Control Modern bir şehir otomobiline yakın dönüş çapı elde etmek amacıyla arka tekerleri ön tekerlerin ters yönünde 5 dereceye kadar döndürür. Saatte 50 km'nin üzerine çıkıldığında, dengeyi artırmak için arka tekerleri ön tekerlerin döndüğü yönde 1 dereceye kadar döndürür.” denilerek tanıtımı yapılan yeni araç özelliği, kullanımda da daha iyi bir deneyim sunacak.

Araçta üstelik 32 gelişmiş sürüş destek sistemi yer alıyor. Human First adındaki program ile tek çatı altında toplanan bu sürüş sistemleri, sürücü ve yolcuların güvenli yolculuk yapmasına destek sağlayacak. Bu sürüş destekleri arasında aktif sürüş yardımı, akıllı adaptif cruise kontrolü, şerit ortalama, stop &Go, güvenli mesafeyi ayarlama, yoğun trafiğe özel adaptasyon gibi pek çok detay yer alıyor.

Renault Rafale 2024 (2)

Renault Rafale Ne Demek?

Renault’un uçak tasarımdan ilham alınmasının ana nedenlerinden birisi Renault Rafale uçağının var olması. Renault Rafale, efsanevi uçak Rafale’den esinlenilmiş durumda. 1934 yılında Coudron Renault Rafale tasarımı için ilk adım atıldı. Fransız havacılığının ve tasarımının tarihini yaratan bu tasarım, öncü oldu.

Renault Rafale 2024 Fiyatı Ne Kadar?

Farklı versiyonlar ile piyasada sunulacak araçların Türkiye fiyatı henüz belli olmadı. Ancak Avrupa’da da satılacak araçların Avrupa fiyatları duyuruldu. Fiyatlar ise şöyle;

  • Renault Rafale Iconic – 38.195 Euro
  • Renault Rafale Tekno Esprit Alpine – 42.195 Euro
  • Renault Rafale Iconic Esprit Alpine – 44.695 Euro
Editör: Hakan Yılmaz