30 Haziran tarihine kadar devam edecek olan emekli promosyonu fırsatları çerçevesinde maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere 18.000 TL'ye varan promosyon sunulurken, mayıs ayında olduğu gibi haziran ayında da çalışanların maaş promosyonlarına ilişkin peş peşe açıklamalar geliyor. Bu çerçevede, çalışanların maaş promosyonlarının belirlenebilmesi için bankalar ile kurumlar, belediyeler, müdürlükler, işyerleri, üniversiteler görüşmeler gerçekleştirirken, söz konusu görüşmeler neticesinde sağlanan anlaşmaların detayları merak ediliyor.

58.000 TL Promosyon Anlaşması

Haziran ayının ilk günlerinden itibaren çalışanların maaş promosyonlarına dair gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ederken, Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No’lu Şubesi de rekor promosyon müjdesini bugün duyurdu. Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre 58.000 TL promosyon anlaşması sağlandı. Söz konusu promosyon bugüne kadar duyurulan en yüksek promosyon tutarı olarak kayıtlara geçerken, ilerleyen süreçlerde de maaş promosyonlarına dair yeni anlaşmalar sağlandıkça kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak. Ülke genelindeki farklı kurumlarda, belediyelerde, müdürlüklerde, işyerlerinde, üniversitelerde çalışan personeller de maaş promosyonlarına ilişkin gerçekleşen görüşmelerden çıkacak neticeleri yakından takip edecekler.

Maasa Ek Promosyon

Emekli Promosyonları Artacak Mı?

Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No’lu Şubesi 58.000 TL'lik promosyon anlaşmasına ilişkin açıklamada bulunurken, emekli promosyonları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, emekli promosyonları haziran ayının son gününe kadar 18.000 TL seviyesinde yer alacak. Temmuz ayının ilk günlerinde milyonlarca emeklinin maaşına zam yapılacak. Emekli maaşlarının yüzde 25 civarında zamlanacağı tahmin edildiği için emekli maaşı zammının netlik kazanmasının ardından promosyon ödemelerinde de artışa gidilebilir. Emekli promosyonları son olarak mart ayında zamlanmıştı. Kamu bankalarının emekli promosyonlarını 12.000 TL seviyesine kadar yükseltmesinin ardından özel bankalar da promosyonları 18.000 TL seviyesine kadar çıkardılar. İlerleyen süreçlerde emekli promosyonlarında değişiklikler yaşanması halinde bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacakları duyurular ile bilgi verecekler.

Editör: Ali Ölmez