Kamu bankaları müşterilerine kolaylık sağlayabilmek için her geçen gün yeni hizmetler sunarken, vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, ATM’den para çekmek veya yatırmak gib işlemlerin kolaylaştırılması için çalışmalar sürerken, kamu bankaları TAM platformu çatısı altında bir araya geldiler. Bu çerçevede, hangi bankaların müşterilerinin ortak ATM’den para çekebileceği merak ediliyor.

TAM ATM Nedir?

Ziraat bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT tarafından alınan karar ile birlikte TAM çatısı altında birleşildi. Yeni uygulama söz konusu bankaların müşterilerine kolaylık sağlayacak. Ortak çalışacak olan ATM’lerde masraf komisyon ücreti alınmayacak. TAM ATM’leri Türkiye'nin tüm illerinde 5600 noktaya kurulurken, ilerleyen süreçlerde 19.000 noktada TAM ATM’sinin yer alacağı tahmin ediliyor.

TAM ATM’de Hangi İşlemler Yapılabilir?

Kamu bankalarının ortak ATM üzerinden hizmet vermeye başlamasının ardından TAM ATM’de hangi işlemlerin gerçekleşeceği merak ediliyor. TAM ATM üzerinden yapılacak olan işlemlerden bazıları şöyle:

Para çekme
Para yatırma
Bakiye sorgulama
Hesap hareketlerini görüntüleme
Fatura ödeme
Cep telefonu yükleme
HGS yükleme

Editör: Ali Ölmez