Mayıs ayının son gününe kadar devam edecek olan emekli promosyonu fırsatlarını bankalar mayıs ayının ilk gününden itibaren duyurmaya başladılar. Bu çerçevede, maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere maaş aralıklarına göre 18.000 TL'ye varan promosyonlar sunulurken, emekli promosyonlarının yanı sıra çalışanların maaş promosyonları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, çalışanların maaş promosyonları için bankalar ile kurumlar, belediyeler, müdürlükler, işyerleri, üniversiteler görüşmeler gerçekleştirirken, söz konusu görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanıyor. Çalışanlar da maaş promosyonları için gerçekleşen görüşmelerden çıkacak neticeleri yakından takip ediyorlar.

30.650 TL Promosyon Anlaşması

Yurt çapındaki farklı belediyeler mayıs ayının ilk günlerinden itibaren geçtiğimiz aylarda olduğu gibi personellerin maaş promosyonlarına ilişkin tek tek açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar. Belediye personelleri de belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden maaş promosyonları ile ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar belediye şirket işçileri için banka promosyon anlaşmasının imzalandığını duyurdu. Açık teklif usulü ile bankalar ile yapılan görüşmeler neticesinde 30.650 TL ile en yüksek teklifi veren Akbank Antakya İstiklal Caddesi ile imzalar atılırken, promosyon ödemesinin detaylarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar:

‘'Belediye şirket işçilerimiz için banka promosyon anlaşmasını imzaladık.  Açık teklif usulü ile bankalarımızla yaptığımız görüşmelere belediye meclis üyelerimizi ve şirket yöneticilerimizi de davet ederek şeffaflığa önem verdik. 30 bin 650 tl olarak en yüksek teklifi veren Akbank Antakya İstiklal Caddesi Şube Müdürü Sn. Bektaş Kılcı ile anlaşmış bulunuyoruz.  Promosyon ikramiyemizin tamamını işçilerimizin hesaplarına yatıracağız. Aileleri ile birlikte sağlıklı günlerde harcamalarını temenni ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Evde Baki Turk Lirasi

Maaş Promosyonu Görüşmeleri

Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar mayıs ayının ortalarında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile 30.650 TL'lik promosyon anlaşmasının detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı belediyelerde, müdürlüklerde, işyerlerinde, üniversitelerde, kurumlarda çalışan personellerin maaş promosyonlarının belirlenebilmesi için de bankalar ile görüşmeler hız kesmeden devam ediyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde de maaş promosyonu görüşmelerinde anlaşmalar sağlandıkça kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak.

Emekli Promosyonları 2024 Mayıs

Maaş promosyonlarının yanı sıra emekli promosyonları da önceki aylarda olduğu gibi mayıs ayında da gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Emekli maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere ek fırsatlar neticesinde maaş aralıklarına göre 18 00.000 TL'ye varan promosyon sunulurken, ilerleyen süreçlerde emekli promosyonlarında artış olup olmayacağı merak ediliyor. Emekli promosyonları maaş miktarına göre belirleniyor. Bu durumda, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında zamanacağına dair tahminler bulunurken, emekli maaşlarının zamlanmasının ardından promosyon ödemelerinin yükselmesi halinde bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacakları duyurular ile güncel promosyon fırsatlar ile ilgili bilgilendirmede bulunabilirler.

Editör: Ali Ölmez